Ombildning/Friköp

Efter beslut på föreningsstämman 2023-06-15 är det nu åter möjligt för våra hyresgäster att friköpa sina hyreslägenheter som bostadsrätter. Priset är 85 % av marknadsvärdet för den enskilda lägenheten, utgående från en värdering gjord av föreningens mäklare. Erbjudandet gäller till 31 december 2023.

Om du är intresserad av att friköpa din lägenhet, kontakta föreningens mäklare Per Berglund (se kontaktuppgifter nedan).

Man kan även friköpa sin lägenhet direkt efter att man fått hyreskontrakt på lägenheten genom lägenhetsbyte. Om du är intresserad av att byta till dig en lägenhet i vår förening för att sedan friköpa, kontakta styrelsen. Vi tar emot och samlar byteserbjudanden och förmedlar vidare till intresserade hyresgäster.

Hur går det till att köpa sin lägenhet?

Första steget är att du behöver ett lånelöfte från en bank som täcker det förväntade köpebeloppet. Du behöver ha lånelöfte innan föreningen gör den slutgiltiga värderingen som fastslår priset för din lägenhet. Vår mäklare kan även hjälpa dig att göra en preliminär värdering om du är osäker på hur stort belopp lånelöftet behöver vara på.
Föreningen betalar mäklarens arvode för värdering, administration och försäljning.

Per Berglund

Reg. Fastighetsmäklare
Telefon 08-402 10 29

E-post per.berglund@restate.se