Ombildning/Friköp

Efter beslut på extra föreningsstämman 2024 är det nu åter möjligt för våra hyresgäster att friköpa sina hyreslägenheter som bostadsrätter. Priset är 75 % av marknadsvärdet för den enskilda lägenheten, utgående från en värdering gjord av föreningens mäklare. Erbjudandet gäller till sommaren 2024 + 1 år avgiftsfritt.

Möjlighet finns också att få flyttbidrag vilket är frivilligt, vår konsult Fredrik Johansson hjälper er med detta.

Om du är intresserad av att friköpa din lägenhet, kontakta föreningens mäklare Per Berglund (se kontaktuppgifter nedan).

Kontakta även föreningens konsult Fredrik Johansson för frågor om financiering, flyttbidrag eller om ni vill byta till annan ort med förstahandskontrakt. Fredrik har tel 072-901 65 65

Man kan även friköpa sin lägenhet direkt efter att man fått hyreskontrakt på lägenheten genom lägenhetsbyte. Om du är intresserad av att byta till dig en lägenhet i vår förening för att sedan friköpa, kontakta styrelsen. Vi tar emot och samlar byteserbjudanden och förmedlar vidare till intresserade hyresgäster.

Hur går det till att köpa sin lägenhet?

Första steget är att du behöver ett lånelöfte från en bank som täcker det förväntade köpebeloppet. Du behöver ha lånelöfte innan föreningen gör den slutgiltiga värderingen som fastslår priset för din lägenhet. Vår mäklare kan även hjälpa dig att göra en preliminär värdering om du är osäker på hur stort belopp lånelöftet behöver vara på.
Föreningen betalar mäklarens arvode för värdering, administration och försäljning.

Per Berglund

Reg. Fastighetsmäklare
Telefon 08-402 10 29

E-post per.berglund@restate.se